Majorările de salarii ar trebui îndreptate către pensiile facultative

Majorările de salarii acordate de angajatori ar trebui să fie îndreptate către fondurile de pensii facultative (Pilonul III), efectul măsurii fiind stimularea economisirii şi reducerea consumului, şi implicit a inflaţiei, a declarat, joi, directorul general al ING Asigurări de Viaţă, Bram Boon.

20 afișări
Imaginea articolului Majorările de salarii ar trebui îndreptate către pensiile facultative

Majorările de salarii ar trebui îndreptate către pensiile facultative (Imagine: Mediafax Foto)

"În România se consumă foarte mult. Credem că prin îndreptarea majorărilor salariale către fondurile de pensii, angajatorii vor ajuta indicatorii macroeconomici, în special inflaţia, al cărei nivel ar putea fi mai scăzut comparativ cu situaţia actuală", a spus Boon, prezent la un semniar de specialitate organizat de Ziarul Financiar.

Pe Pilonul III, potrivit legislaţiei, atât angajatorul, cât şi angajatul beneficiază de deductibilitate în limita a 200 de euro anual la calculul impozitului pe profit, respectiv pe venit.

Şeful ING Asigurări de Viaţă, care în scurt timp va prelua conducerea filialei din Grecia a grupului olandez ING, a menţionat că startul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) a fost un succes, dar populaţia nu conştientizează încă importanţa pensiilor facultative (Pilonul III).

"Fără Pilonul III şi o asigurare de viaţă cu acumulare de capital şi doar cu pensia acordată de stat (Pilonul I) şi suma care se va acumula în contul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), siguranţa financiară la finele perioadei active a unei persoane nu va fi asigurată", a spus Boon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici