Majoritatea creditelor din programul Prima Casă, pentru locuinţe vechi

Fondul de Garantare a Creditelor IMM a aprobat până în prezent un număr de 4.740 dosare depuse pentru contractarea de credite cu garanţia statului în vedrea achiziţionării unei case, cele mai multe solicitări fiind însă formulate pentru locuinţe construite înainte de 1989, a anunţat premierul Boc.

61 afișări
Imaginea articolului Majoritatea creditelor din programul Prima Casă, pentru locuinţe vechi

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a sosit, vineri, la sediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, anunţând că intenţionează să verifice modul în care este derulat programul "Prima Casă", prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoane fizice.

Discuţia nu a durat mai mult de 15 minute.

În urmă cu trei săptămâni, premierul a cerut Fondului de Garantare a Creditelor să soluţioneze rapid dosarele restante la "Prima Casă", prin proceduri care să fie stabilite cu Asociaţia Română a Băncilor, susţinând totodată că este nevoie de o mai mare flexibilitate din partea instituţiilor de credit implicate.

Premierul i-a spus atunci preşedintelui Fondului de Garantare a Creditelor, Aurel Şaramet, că mail-ul său de la Guvern a fost blocat de numărul mare al plângerilor primite din partea persoanelor care reclamă probleme în programul "Prima Casă" şi i-a cerut să stabilească un calendar clar de proceduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici