Mămăliga salvează România. România va ajunge anul acesta în top 10 mondial al producătorilor de porumb

România va ajunge anul acesta, ca urmare a dublării producţiei de porumb faţă de 2007, până la 9 milioane de tone, în top 10 mondial al ţărilor producătoare, după Statele Unite, China, Brazilia dar înaintea altor ţări ca Ucraina, Spania sau Federaţia Rusă.

26 afișări
Imaginea articolului Mămăliga salvează România. România va ajunge anul acesta în top 10 mondial al producătorilor de porumb

Mămăliga salvează România. România va ajunge anul acesta în top 10 mondial al producătorilor de porumb (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Producţia de anul acesta valorează circa 1,3 miliarde de euro, la preţul de circa 142 de euro/pe tonă (600 lei/tona) care se practică acum pe piaţă.

România, situată din punctul de vedere al PIB/capita, de circa 6.000 de euro, la jumătatea clasamentului mondial, are foarte puţine sectoare unde este în top 10 mondial. Alte domenii în care suntem în top 10 la nivel internaţional sunt consumul de bere pe cap de locuitor. România se plasează însă pe locul 5 în lume la viteza internetului, conform unor studii, precum şi în top cinci mondial al ţărilor din care se expediază mesaje spam.

Citeşte mai multe despre producţia de porumb pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici