Mangalia: Cel mai mare portcontainer construit în România, lansat la apă

Cel mai mare portcontainer construit vreodată în România a fost lansat la apă, vineri, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Mangalia, în incinata şantierul Daewoo Mangalia Heavy Industries.

1144 afișări
Imaginea articolului Mangalia: Cel mai mare portcontainer construit în România, lansat la apă

Mangalia: Cel mai mare portcontainer construit în România, lansat la apă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al DMHI, contractul de construcţie pentru "MSC Carmen" a fost semnat în 2005, aceasta fiind cea de-a şaptea navă dintr-o serie de 12 şi aparţine companiei elveţiene Mediterranean Shipping Company SA (MSC).

La fel ca şi precedentele şase proiecte şi acesta este tot un portcontainer de tip Panamax şi va fi capabil să transporte 4.860 de containere de 20 de picioare unităţi echivalente.

Primele patru nave din seria de portcontainere de 4.860 TEU au fost proiectele "MSC Geneva", "MSC Leigh", "MSC Carouge" şi "MSC Rosaria".

Anul trecut, DMHI a livrat către client alte două nave, "MSC Monterey" şi "MSC Cordoba".

"Până în prezent, aceste nave reprezintă cel mai mare tip de porcontainere construite vreodată în România şi în zona Mării Negre", spune purtătorul de cuvânt al DMHI, Sorina Tudor.

La ceremonia de botez pentru "MSC Carmen" au fost prezente aproximativ 95 de persoane, reprezentanţi ai clientului, companiei de navlosire, furnizorilor şi administraţiei locale.

De asemenea, ceremonia de botez a avut loc în prezenţa ambasadorului Republicii Socialiste Democrate Sri Lanka în România, Nallathamby Navaratnarajah.

Livrarea "MSC Carmen" către compania MSC va avea loc la începutul lunii iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici