Marcel Boloş: Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA

  • Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a dezminţit zvonurile privind o posibilă creştere a TVA.
  • Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA, a explicat ministrul pe Facebook.
134 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş: Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA

Marcel Boloş: Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA

Explicaţiile au fost prezentate pe Facebook.

„Pe principiul - nu lăsa adevărul să strice o ştire bună -, după o discuţie foarte corectă despre perspectivele macroeconomice ale României prin prisma scenariilor potenţiale prezentate de organismele internaţionale, au apărut şi titlurile: Boloş vrea să crească TVA-ul. Iată ce am spus eu: Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii. Este prematur însă de precizat care va fi soluţia”, a transmis Marcel Boloş.

Ministrul de Finanţe a mai spus că anul acesta nu va creşte nicio taxă.

„Reiau cât se poate de ferm: Nu creştem impozite şi taxe în 2024, nu încape în discuţie creşterea TVA. Am spus-o încă de la aprobarea legii bugetului, obiectivul este să menţinem un echilibru între nevoile românilor şi evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor”, a adăugat Boloş.

Echilibrarea deficitului nu trebuie realizată prin modificarea sistemului fiscal, a mai explicat Boloş.

„Cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investiţiilor private, la creşterea numărului de locuri de muncă şi la consolidarea capitalului autohton. Este un pilon al stabilităţii fiscale şi a predictibilităţii pentru întregul sector economic. Totodată, echilibrarea deficitului trebuie realizată prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă şi prin combaterea evaziunii fiscale, Nu prin modificarea sistemului fiscal. Aici avem parte şi de o veste bună despre care voi vorbi ulterior: Curtea Constituţională a respins astăzi sesizarea cu privire la legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale”, a precizat Marcel Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici