Marcel Ciolacu a vorbit despre proiectul Neptun Deep şi Schengen cu o delegaţie OMV Petrom

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegaţie a companiei OMV Petrom. Participanţii au discutat despre proiectul Neptun Deep, dar şi despre poziţia premierului austriac, Karl Nehammer, privitoare la spaţiul Schengen.

949 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu a vorbit despre proiectul Neptun Deep şi Schengen cu o delegaţie OMV Petrom

Marcel Ciolacu a vorbit despre proiectul Neptun Deep şi Schengen cu o delegaţie OMV Petrom

Prim-ministrul României a avut luni o întrevedere cu o delegaţie a OMV Petrom condusă de Alfred Stern, CEO al grupului OMV, în cadrul căreia s-a discutat despre „perspectivele proiectului de exploatare a gazelor din Marea Neagră, Neptun Deep”.

Premierul Marcel Ciolacu a arătat că „statul român susţine cu toată determinarea acest proiect strategic în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce ţării noastre independenţa energetică”.

„Este cel mai important proiect energetic, o investiţie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune în situaţia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatând rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze, cât tot consumul României pe aproape 10 ani”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului şi-a manifestat speranţa că „atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua să se opună complet nejustificat aderării României la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom în România, susţinând că o asemenea situaţie ar fi de nedorit pentru ambele părţi”.

„Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat premierul Ciolacu.

La discuţii, au mai participat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, vicepremierul Marian Neacşu şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici