Marea Britanie a ieşit din recesiune în trimestrul patru

Ministrul britanic de Finanţe, Alistair Darling, s-a declarat, vineri, încrezător că economia Marii Britanii a ieşit din recesiune în trimestrul al patrulea şi că acest fapt va fi confirmat de statisticile oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a ieşit din recesiune în trimestrul patru

Marea Britanie a ieşit din recesiune în trimestrul patru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, Darling anticipa că economia britanică va reveni la creştere la sfârşitul lui 2009 sau începutul lui 2010, după şase trimestre consecutive de recesiune.

Franţa şi Germania au ieşit din recesiune în trimestrul al treilea din 2009.

Analiştii anticipează că datele preliminare pentru trimestrul al patrulea, care vor fi publicate la 26 ianuarie, vor indica ieşirea economiei britanice din recesiune, cu un avans uşor, iar Darling a confirmat acest fapt într-un interviu acordat publicaţiei Daily Record.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici