Marea Britanie a intrat oficial în recesiune

Marea Britanie a intrat oficial în recesiune la finele anului trecut, pentru prima oară din 1991, după o scădere de 1,5% a Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul al patrulea, cea mai accentuată înregistrată în ultimii 28 de ani.

13 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a intrat oficial în recesiune

Marea Britanie a intrat oficial în recesiune (Imagine: Mediafax Foto)

Contractarea puternică a economiei aminteşte de recesiunea severă care a afectat Regatul Unit la începutul anilor '80.

Declinul a fost generat de o scădere puternică a activităţii din industrie şi în sectorul serviciilor.

Sectorul serviciilor a consemnat o contractare de 1%, cea mai accentuată din 1979, iar producţia industrială a scăzut cu 3,9%, cel mai puternic declin din 1980.

PIB al Marii Britanii a scăzut cu 0,5% în trimestrul al treilea şi a stagnat în perioada aprilie-iunie, potrivit datelor Eurostat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici