Marea Britanie blochează achiziţia de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul concurenţei a blocat achiziţia de 69 de miliarde de dolari a producătorului de Call of Duty Activision Blizzard de către Microsoft, dând o lovitură celei mai mari tranzacţii încheiate vreodată de grupul de software.

664 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie blochează achiziţia de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe(CMA) din Marea Britanie a declarat miercuri că este de părere că societatea ar fi motivată din punct de vedere comercial să facă jocurile Activision exclusive pentru propriul serviciu de jocuri în cloud, adăugând că Microsoft nu a reuşit să răspundă preocupărilor sale.

"Rămânem pe deplin angajaţi în această achiziţie şi vom face apel", a declarat Microsoft, potrivit Financial Times.

Decizia vine după ce, în februarie, autoritatea de reglementare a revenit asupra unei preocupări cheie, părând să deschidă calea pentru ca cele două părţi să aprobe afacerea.

Companiile au sperat să asigure CMA că acordurile de licenţiere semnate cu platformele de jocuri în cloud vor fi suficiente pentru a autoriza preluarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici