Mareea, a doua agenţie de turism din România care îşi anunţă insolvenţa în plin sezon al vacanţelor/ ANAT: Mai mulţi turişti au fost preluaţi de alte agenţii

Agenţia de turism Mareea a anunţat că începând de sâmbătă este în insolvenţă şi în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. Sute de turişti au beneficiat de variante alternative, iar turoperatorii, mulţi dintre ei membri ai Federaţiei Patronale din Turismul Românesc, încearcă să găsescă soluţii şi pentru clienţii care au plătit vacanţe pentru luna septembrie, după ce Mareea a anunţat sâmbătă incapacitatea de plată.

5113 afișări
Imaginea articolului Mareea, a doua agenţie de turism din România care îşi anunţă insolvenţa în plin sezon al vacanţelor/ ANAT: Mai mulţi turişti au fost preluaţi de alte agenţii

Mareea, a doua agenţie de turism din România care îşi anunţă insolvenţa în plin sezon al vacanţelor (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE ora 20:53 - ANAT: Mai mulţi turişti au fost preluaţi de alte agenţii, după insolvenţa Mareea

"Mai mulţi turişti vor fi rerutaţi către Complexul Mercur-Minerva, deţinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunării. În acelaşi timp, în unele cazuri, vacanţele cumpărate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar în destinaţiile respective, tot datorită sprijinului oferit de colegii de breaslă", se arată într-un comunicat de presă al ANAT.

Turoperatori membri ANAT, reprezentanţi ai Mareea şi hotelieri, mulţi dintre ei membri ai Federaţiei Patronale din Turismul Românesc, au identificat mai multe variante de sejururi alternative pentru turiştii cărora agenţia de turism nu le mai poate onora vacanţele deja plătite pentru luna septembrie.

”În ultimele două-trei săptămâni, mai mult de 200 de turişti şi-au putut efectua vacanţele datorită sprijinului acordat de turoperatori membri ANAT pentru ca agenţia Mareea să depăsească situaţia critică din punct de vedere financiar şi pentru a evita perturbări în piaţa de turism. Preluăm turişti şi în aceste zile. ANAT se bucură şi de sprijinul hotelierilor de pe litoral, parteneri ai agenţiei Mareea, cărora le mulţumim că s-au oferit să preia turişti”, declară Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Turoperatorul Mareea şi-a anunţat sâmbătă incapacitatea de plată şi deschiderea procedurii de insolvenţă. În cazul în care turiştii nu acceptă soluţiile compensatorii oferite de turoperatori şi hotelieri, se pot adresa companiei care a eliberat poliţa de insolvenţă pentru aceasta, în valoare de 50.000 de dolari.

”În limita a 50.000 de dolari, nu toţi turiştii îşi vor recupera banii achitaţi. O astfel de situaţie ar fi fost evitată dacă în ultimii 23 de ani s-ar fi găsit soluţii optime pentru garantarea pachetelor de vacanţă. ANAT are în prezent o variantă, pe care o va avansa autorităţilor”, a mai afirmat Alin Burcea, preşedinte ANAT.

În comunicatul de presă al ANAT se mai precizează că, sâmbătă, Consiliul Director a aprobat forma finală a propunerii de ordonanţă pentru crearea Fondului de Garantare, aceasta urmând să fie trimisă Autorităţii Naţionale pentru Turism.

”Îl rugăm pe ministrul Economiei, Costin Borc, să acţioneze cu celeritate în cazul propunerii ANAT astfel ca niciun turist să nu mai aibă de suferit”, precizează preşedintele ANAT.


Turoperatorul Mareea a înfiinţat o celulă de criză pentru a răspunde turiştilor şi partenerilor afectaţi de deschiderea procedurii de insolvenţă şi reorganizare şi pentru a gestiona o parte cât mai mare din rezervările cu check-in din 3 septembrie şi 4 septembrie.

”Începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora nici una dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Mareea, vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate nr: 8100258X ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor”, arată un comunicat al companiei.

Conducerea ANAT a fost anunţată de reprezentanţii Mareea Comtur că agenţia de turism traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi că în perioada următoare se vor face eforturi pentru găsirea de soluţii în cazul fiecărui turist care achiziţionat un pachet de vacanţă Mareea.

Mareea este, după Genius Travel, a doua agenţie de turism care îşi anunţă insolvenţa în doar o lună de zile şi în plin sezon al vacanţelor. Mareea a avut anul trecut afaceri de peste 66 de milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici