Marii constructori auto din lume trebuie să colaboreze pentru a depăşi criza

Fiat trebuie să participe la consolidarea sectorului auto, alături de toţi constructorii importanţi din lume, pentru a supravieţui crizei, a declarat directorul general al companiei italiene, Sergio Marchionne, într-un interviu publicat luni de revista Automotive News.

15 afișări
Imaginea articolului Marii constructori auto din lume trebuie să colaboreze pentru a depăşi criza

Marii constructori auto din lume trebuie să colaboreze pentru a depăşi criza

"Nu pot continua să fabric singur automobile. Am nevoie de un sistem mult mai amplu care să mă ajute. Am nevoie de «o maşinărie globală»", a arătat Marchionne, referindu-se la industria auto mondială.

Directorul Fiat se aşteaptă ca primele etape ale consolidării industriei auto să aibă loc anul viitor.

În viziunea sa, impactul crizei va determina marile companii din sectorul auto să fuzioneze, rezultând numai şase mari conglomerate la nivel global.

Astfel, potrivit lui Marchionne, în urma crizei se vor impune pe piaţă un mare constructor auto în Statele Unite, unul în Germania, un grup franco-japonez - probabil cu o divizie mare în SUA, un conglomerat japonez, un grup chinez şi un alt potenţial jucător important în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici