Marile branduri cer un pact global pentru reducerea producţiei de plastic

  • Principalele branduri internaţionale au făcut un apel luni pentru încheierea unui pact global destinat reducerii producţiei de plastic.
  • Un număr de 70 de companii, majoritatea din industria bunurilor de larg consum şi ale căror produse sunt vândute în recipiente de plastic, au semnat o declaraţie comună în acest sens.
  • Oficialii se vor întâlni în cadrul unei conferinţe a Adunării Naţiunilor Unite pentru Mediu la sfârşitul acestui an pentru a începe negocierile privind un tratat care să abordeze criza deşeurilor din plastic.
  • Mai puţin de 10% din tot plasticul produs vreodată a fost reciclat.
217 afișări
Imaginea articolului Marile branduri cer un pact global pentru reducerea producţiei de plastic

Sursa foto: Profimedia

Principalele branduri internaţionale, printre care Coca Cola, PepsiCo, Unilever sau Nestle, au făcut un apel luni pentru încheierea unui pact global destinat reducerii producţiei de plastic. Un număr de 70 de companii, majoritatea din industria bunurilor de larg consum şi ale căror produse sunt vândute în recipiente de plastic, au semnat o declaraţie comună în acest sens. Printre semnatari se numără şi retailerul american Walmart sau banca franceză BNP Paribas, informează Reuters.

Oficialii se vor întâlni în cadrul unei conferinţe a Adunării Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEA 5.2) la sfârşitul acestui an pentru a începe negocierile privind un tratat care să abordeze criza deşeurilor de plastic.

Rămâne neclar dacă acordul se va concentra asupra gestionării şi reciclării deşeurilor sau va lua măsuri mai dure, cum ar fi limitarea producţiei de noi materiale plastice, o măsură care ar întâmpina probabil rezistenţă din partea marilor companii petroliere şi chimice şi a marilor ţări producătoare de plastic, precum Statele Unite.

„Ne aflăm într-un punct critic în care putem pune bazele unui ambiţios tratat ONU pentru reducerea producţiei de plastic”, se arată în declaraţia semnată de reprezentanţii celor 70 de companii. „Nu ne putem permite să îl ratăm".

Mai puţin de 10% din tot plasticul produs vreodată a fost reciclat, iar o investigaţie Reuters de anul trecut a dezvăluit că noile tehnologii de reciclare promovate de industria materialelor plastice au avut dificultăţi în combaterea problemei.

Între timp, se estimează că producţia de plastic, care este derivat din petrol şi gaze, se va dubla în următorii 20 de ani. Aceasta este o sursă cheie de venituri viitoare pentru marile companii energetice, pe măsură ce cererea de combustibili fosili scade odată cu creşterea energiei regenerabile şi a vehiculelor electrice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici