Marile companii americane şi-au prezentat profitul pe 2020. Facebook, Apple şi Tesla, creşteri însemnate în pandemie

  • Apple şi Facebook au depăşit aşteptările specialiştilor privind cifrele de afaceri în 2020
  • Tesla a prezentat rezultate amestecate
  • Industria hotelieră a avut pierderi uriaşe în pandemie
725 afișări
Imaginea articolului Marile companii americane şi-au prezentat profitul pe 2020. Facebook, Apple şi Tesla, creşteri însemnate în pandemie

Marile companii americane şi-au prezentat profitul pe 2020. Facebook, Apple şi Tesla, creşteri însemnate în pandemie

Apple a avut în ultimele patru luni din 2020 cel mai profitabil trimestru din istoria companiei. Cifrele s-au datorat creşterii vânzărilor de iPhone de ultimă generaţie dar şi cererii mari de laptopuri şi tablete, indusă de pandemie, scrie Wall Street Journal.

Facebook a înregistrat venituri şi profit record, deoarece cumpărăturile online şi utilizarea sporită a platformelor companiei în timpul pandemiei au dus la creşterea activităţii sale de publicitate.

Totuşi, acţiunile sale au scăzut pe fondul unor discuţii privind o serie de noi restricţii privind folosirea datelor utilizatorilor pentru direcţionarea anunţurilor publicitare.

Tesla a raportat primul său an cu profit pe toate trimestrele. Acest lucru a fost alimentat de apetitul tot mai mare pentru maşinile electrice. Totuşi, costurile ridicate ale lanţului de aprovizionare au atras în jos profitul pentru trimestrul patru al anului, iar cifra este sub aşteptările analiştilor.

Samsung Electronics a raportat o creştere de 26% a profitului său net din al patrulea trimestru. Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri şi cipuri de memorie continuă să profite de creşterea cererii pentru produsele sale pe fondul pandemiei.

La polul opus se află operatorul de cazinouri Las Vegas Sands Corp. Acesta a raportat o scădere de 67% a veniturilor, fiind puternic afectat de restricţiile de călătorie impuse de pandemie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici