Mario Monti: Viitorul monedei euro depinde de măsurile pe care le va lua Italia

Viitorul monedei euro va depinde şi de măsurile luate de Italia în următoarele săptămâni, afirmă noul premier italian, Mario Monti, în primul discurs rostit în Senat, înaintea votului de încredere din cursul serii.

380 afișări
Imaginea articolului Mario Monti: Viitorul monedei euro depinde de măsurile pe care le va lua Italia

Mario Monti: Viitorul monedei euro depinde de măsurile pe care le va lua Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să îi convingem pe ceilalţi europeni că am început să reducem raportul între datorie şi PIB, datorie care este la nivelul de acum 20 de ani", a explicat Monti.

"Nu considerăm constrângerile europene ca pe ceva impus din exterior. Nu există o parte sau alta. Europa suntem noi", a subliniat fostul comisar european.

"Europa trece prin cei mai grei ani de după război", a explicat şeful Guvernului italian, subliniind că "proiectul european nu poate supravieţui eventualei prăbuşiri a monedei unice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici