- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.08.2013, 12:22)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Mark Mobius: Reducerea relaxării cantitative în SUA nu va avea efecte semnificative pe pieţele emergente
Preşedintele Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, consideră că reducerea programului de relaxare cantitativă al Rezervei Federale a SUA nu va cauza retrageri semnificative de capital de pe pieţele emergente, care vor continua să atragă investitori.
103 afișări

Mark Mobius: Reducerea relaxării cantitative în SUA nu va avea efecte semnificative pe pieţele emergente (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Frica de reducere (a achiziţiilor de obligaţiuni - n.r.) este destul de exagerată. Ceea ce nu-şi dau seama unii este că aşa-numita îngustare a programului vine după o creştere incredibilă a rezervei monetare în SUA. Aceste programe de relaxare cantitativă au avut un caracter cumulativ. Acei bani nu vor dispărea atunci când programul se va opri. Vor rămâne în sistem", a declarat Mobius pentru CNBC.
Banca centrală a Statelor Unite ar putea începe încă din luna septembrie să reducă programul de stimulare monetară a economiei prin preluarea de obligaţiuni din piaţă cu bani proaspăt tipăriţi. În prezent, Fed preia din piaţă obligaţiuni în valoare de 85 miliarde de dolari pe lună, iar programul ar putea fi redus din acest an şi încheiat până la jumătatea anului viitor, potrivit unui calendar provizoriu prezentat recent de bancă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Viața în orașul de la granița dintre China și Rusia: „Nimeni nu vrea să fie prieten cu noi”
-
Ucraina primeşte încă o tranşă de 1,5 miliarde de euro de la UE
-
România primeşte acord să măsoare adâncimea canalului Bâstroe din partea Ucrainei
-
Ucraina respinge avansul rusesc în centrul Bahmutului
Reducerea programului ar putea conduce la creşterea dobânzilor la nivel mondial, iar unii investitori şi analişti anticipează că situaţia va avea consecinţe negative în ceea ce priveşte fluxurile de capital către pieţele emergente.
Templeton administrează active de aproximativ 834,1 miliarde de dolari, iar din grup face parte şi administratorul Fondului Proprietatea (FP).
"Veţi vedea mai mulţi bani intrând pe pieţele emergente", anticipează Mobius.
Mobius este optimist mai ales în ceea ce priveşte regiunea Asiei de Sud-Est, previzionând că, pe termen lung, statele din zonă vor forma o piaţă echivalentă cu cea chineză. Totodată, intrările de capital în statele asiatice vor creşte datorită măsurilor agresive de stimulare a economiei adoptate în Japonia, consideră Mobius.
Investitorul avertizează însă asupra problemelor din India, care înregistrează deja retrageri semnificative de capital. Mobius este îngrijorat în special de birocraţia din India, care ridică bariere în calea investiţiilor, notează CNBC.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 26. Ucraina primeşte o tranşă de 1,5 miliarde de euro de la UE / Xi Jinping a ajuns la Kremlin pentru discuţii cu Putin / Kievul pregăteşte o ofensivă / Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a sosit la Kiev / O gruparea partizană anti-Putin revendică incendiul de la sediul FSB din Rostov
-
astăzi, 15:34
Proiect: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai funcţiona la parterul blocului şi în localităţile mici