Maşina autonomă Uber care a lovit mortal o femeie în SUA avea probleme de securitate

Un vehicul de testare autonom Uber care a lovit şi ucis o femeie în 2018 a avut probleme de software, potrivit anchetatorilor de securitate din SUA.

1059 afișări
Imaginea articolului Maşina autonomă Uber care a lovit mortal o femeie în SUA avea probleme de securitate

Maşina autonomă Uber care a lovit mortal o femeie în SUA avea probleme de securitate

Elaine Herzberg (49 de ani) a fost lovită de maşină în timp ce traversa o stradă din Tempe, Arizona. Consiliul Naţional de Securitate pentru Transporturi (NTSB) din SUA a constatat că maşina nu a reuşit să o identifice pe femeie, în mod corespunzător, drept pieton.

Constatările pe care Comitetul de Securitate a SUA urmează să la facă în 19 noimebrie pot fi, de asemenea, utilizate în vederea stabilirii unor recomandări pentru industria autovehiculelor autonome aflate în curs de dezvoltare. În urma accidentului, această indrustie a fost supusa controalelor.

Accidentul a avut loc în martie 2018 şi a implicat un Volvo XC90 pe care Uber îl folosise pentru a-şi testa tehnologia autonomă.

„Apreciem profund minuţiunea investigaţiei NTSB cu privire la accident şi suntem nerăbdători să revizuim recomandările propuse de ei", au spus oficiali ai Uber într-o declaraţie, relatează sursa citată.

La începutul acestui an, procurorii au decis că Uber nu va răspunde penal în ceea ce priveşte accidentul femeii de 49 de ani, Elaine Herzberg. Cu toate acestea, şoferul de rezervă al maşinii va putea primi acuzaţii penale.

 

Taguri:
uber,
accident,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici