Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrie în ţară în două luni

Persoanele care cumpără autovehicule noi înmatriculate în Uniunea Europeană în intervalul 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 vor fi obligate să înscrie maşinile în ţară într-un interval maxim de 60 zile, începând cu anul viitor, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto.

80 afișări
Imaginea articolului Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrie în ţară în două luni

Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrie în ţară în două luni (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Legislaţia în vigoare prevede că autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene începând cu 15 decembrie 2008 se exceptează de la obligaţia de plată a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplică până la 31 decembrie 2009 inclusiv.

"Am avut o corespondenţă cu Uniunea Europeană, care ne-a atras atenţia că legislaţia actuală în domeniul taxei auto nu corespunde prevederilor europene şi că nu avem dreptul să continuăm cu această excepţie. Voi prezenta Guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care au cumpărat maşini înmatriculate în UE în perioada excepţiei vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru a înmatricula autoturismul în ţară, fără plata taxei auto. Ceilalţi care depăşesc acest termen vor plăti taxa", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Surse oficiale au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că Guvernul a cerut Comisiei Europene să accepte prelungirea perioadei de exceptare de la plata taxei auto pentru maşinile noi cu şase luni, până la sfârşitul lunii iunie 2010, dar solicitarea a fost respinsă, iar excepţia va fi ridicată, urmând ca Executivul să caute alte soluţii pentru industria auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici