Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrise în 45 zile

Persoanele care cumpără autovehicule noi Euro 4 înmatriculate în Uniunea Europeană în intervalul 15 decembrie 2008- 31 decembrie 2009 vor fi obligate să înscrie maşinile în ţară într-un interval maxim de 45 zile, începând cu 1 ianuarie 2010, pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto.

28 afișări
Imaginea articolului Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrise în 45 zile

Maşinile aduse din UE până la 31 decembrie trebuie înscrise în 45 zile (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru a beneficia de scutire de la plata taxei auto, condiţia este ca în declaraţia vamală să fie stipulat că maşina a fost adusă în ţară până la sfârşitul acestui an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul Emil Boc a arătat că, prin stabilirea termenului de 45 zile, toţi cetăţenii vor avea egalitate de tratament.

Termenul a fost stabilit în şedinţa de marţi a Guvernului prin ordonanţă de urgenţă, în condiţiile în care perioada avansată iniţial de către ministrul Mediului, iniţiatorul actului normativ, a fost de 60 zile.

Legislaţia în vigoare prevede că autovehiculele a căror capacitate cilindrică nu depăşeşte 2.000 centimetri cubi şi care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene începând cu 15 decembrie 2008 se exceptează de la obligaţia de plată a taxei pe poluare pentru autovehicule. Prevederile se aplică până la 31 decembrie 2009 inclusiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici