MasterCard suspendă comisioanele în tranzacţiile transfrontaliere prin carduri în Europa

MasterCard a decis să suspende comisioanele percepute pentru tranzacţiile transfrontaliere prin intermediul cardurilor MasterCard şi Maestro în Europa, pentru a evita impunerea unor amenzi de către Comisia Europeană (CE).

21 afișări
Imaginea articolului MasterCard suspendă comisioanele în tranzacţiile transfrontaliere prin carduri în Europa

MasterCard suspendă comisioanele în tranzacţiile transfrontaliere prin carduri în Europa (Imagine: Mediafax Foto)

În decembrie 2007, CE a stabilit că, prin perceperea acestor comisioanelor, MasterCard a încălcat timp de 15 ani reglementările comunitare în domeniul concurenţei.

Comisia a acordat companiei şase luni pentru a modifica structura comisioanelor pentru tranzacţiile internaţionale prin carduri, în caz contrar urmând să fie penalizată cu amenzi.

Termenul limită stabilit de CE expiră la 21 iunie.

"Am anunţat, în decembrie, că, deşi nu suntem de acord cu decizia Comisiei, o vom respecta", a declarat preşedintele MasterCard Europe, Javier Perez.

El a adăugat că MasterCard va contesta decizia CE la Curtea Europeană de Primă Instanţă.

Comisia Europeană a anunţat că a luat notă de anunţul companiei şi anticipează că MasterCard va continua să încerce să demonstreze că sistemul de comisioane este în beneficiul consumatorilor.

Potrivit MasterCard, tranzacţiile la care sunt percepute aceste comisioane reprezintă sub 5% din volumul celor realizate prin cardurile companiei în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici