Măsuri excepţionale la nivelul Trezoreriei Bucureşti pentru ca fermierii să nu piardă subvenţiile

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a dispus măsuri urgente pentru ca subvenţii de peste 33 de milioane de euro să ajungă la peste 11.000 de fermieri români.

1160 afișări
Imaginea articolului Măsuri excepţionale la nivelul Trezoreriei Bucureşti pentru ca fermierii să nu piardă subvenţiile

Măsuri excepţionale la nivelul Trezoreriei Bucureşti pentru ca fermierii să nu piardă subvenţiile

Totalul rambursărilor europene pentru agricultură se ridică astfel la 2,624 miliarde de euro, după această ultimă tranşă, aferentă lucrărilor de anul trecut, şi consolidează poziţia României de pe primul loc în clasamentul UE privind fondurile europene atrase şi utilizate în agricultură.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a dispus măsuri cu caracter excepţional la nivelul Trezoreriei Bucureşti, pentru finalizarea întregii proceduri legale, pentru ca o ultimă tranşă de subvenţii agricole să ajungă la fermierii români, respectiv subvenţiile destinate susţinerii producţiei vegetale.

Specialiştii Trezoreriei Bucureşti, cu atribuţii specifice, lucrează intensiv până când şi ultima solicitare, respectiv document de plată, este procesată corespunzator, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

”Este un efort comun, atât al specialiştilor Ministerului Finanţelor şi Trezoreriei Bucureşti, cât şi al celor de la Ministerul Agriculturii şi APIA. Suntem decişi să recuperăm orice întârziere şi facem eforturi susţinute în acest sens. Un exemplu clar este şi acesta, când, ieri, în prima şedinţă a noului guvern, s-a adoptat Hotârărea de Guvern nr. 434/30.06.2017, publicată în M.O. nr. 505, privind sprijinul pentru producţia vegetală. În regim de urgenţă, dat fiind termenul extrem de strâns, facem tot ce este necesar ca banii să ajungă la agricultori, cât mai repede posibil, pentru că realmente au nevoie de ei”, susţine Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor.

33.788.356,48 de euro este suma totală care a fost plătită într-o singură zi - 30 iunie 2017 - pentru ”sprijinul cuplat la vegetal”, aşa cum e definit în normele legale.

11.091 este numărul total de fermieri, beneficiari în drept să încaseze respectiva subvenţie, aferentă lucrărilor la culturile vegetale, în campania 2016.

Întreaga sumă se acordă de la bugetul statului, prin intermediul APIA - Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi, ulterior, după trimiterea întregii documentaţii la Bruxelles, va fi rambursată din fondurile europene alocate domeniului.

Termenul limită până la care această ultimă tranşă de 33.788.356,48 de euro se putea aloca este 1 iulie 2017.

După plata acestei ultime subvenţii totalul plăţilor efectuate în agricultură în perioada 16 octombrie 2016 - 30 iunie 2017 se ridică la 2,624 miliarde de euro. Întreaga sumă a fost achitată de la bugetul statului şi urmează să fie recuperată integral din rambursările fondurilor europene alocate României pentru agricultură.

Totalul de 2,624 miliarde de euro fonduri europene atrase pentru agricultură a plasat România, în premieră, pe primul loc în Europa, în clasamentul utilizării resurselor financiare alocate agriculturii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici