Măsurile guvernamentale nu trebuie să afecteze adoptarea euro în 2014

Măsurile pe termen scurt luate de Guvern nu trebuie sa afecteze obiectivele României pe termen mediu şi lung, respectiv intrarea în mecanismul ERM-2 în 2012 şi adoptarea euro în 2014, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

19 afișări
Imaginea articolului Măsurile guvernamentale nu trebuie să afecteze adoptarea euro în 2014

Măsurile guvernamentale nu trebuie să afecteze adoptarea euro în 2014 (Imagine: Mediafax Foto)

"Măsurile pe termen scurt luate de Guvern nu trebuie să afecteze în niciun fel obiectivele pe termen mediu şi lung ale României, şi aici mă refer la calendarul de adoptare a euro în 2014 şi de intrare în mecanismul ERM-2 în 2012. Măsurile pe termen scurt nu trebuie în niciun caz să producă derapaje de la cele cinci criterii de convergenţă", a adăugat Pogea, prezent la seminarul "Mediafax Talks about Business Solutions to Crisis".

Pogea a precizat că Guvernul are patru obiective principale, printre care limitarea scăderii creşterii ecnomice, protejarea intereselor economice ale populaţiei, în special ale celei vulnerabile, limitarea scăderii puterii de cumpărare.

Intrarea în ERM-2, mecanismul european al ratelor de schimb, este etapa premergătoare aderării la zona euro. Înainte de a intra în zona euro, o ţară trebuie să respecte criteriile economice incluse în Tratatul de la Maastricht, respectiv să se afle timp de doi ani în ERM-2, în cadrul căruia moneda naţională să fluctueze într-un intervalul de plus-minus 15% faţă de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici