Mechel Târgovişte estimează că îşi va reduce pierderile de 8,9 ori în acest an, la 17,2 milioane lei

Combinatului siderurgic Mechel Târgovişte (COS) estimează că în acest an va înregistra pierderi de 17,27 milioane lei, de 8,9 ori sub nivelul raportat pentru anul precedent, de 155,16 milioane lei.

6 afișări

Veniturile ar urma să totalizeze 1,25 miliarde de lei, cu 36,7% mai mari faţă de 2010, când acestea s-au cifrat la 917,2 milioane lei (217,8 milioane euro).

În schimb, cheltuielile totale sunt estimate la 1,27 miliarde de lei, cu 18,6% peste nivelul din anul precedent, de 1,07 miliarde de lei.

Mechel a anunţat anterior că în primul trimestru al acestui an va începe producţia în instalaţiile de turnat oţel modernizate ale combinatului Oţelu Roşu.

Grupul siderurgic rus Mechel a intrat pe piaţa românească în 2002 şi controlează combinatele Mechel Câmpia Turzii (INSI), Mechel Târgovişte (COS), Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

Compania din Târgovişte are un capital social de 172,1 milioane lei, divizat în 68,8 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul Mechel deţine 86,6% din acţiunile combinatului din Târgovişte, AVAS are 4,04%, restul de 9,35% din titluri fiind în portofoliile altor acţionari.

Cea mai recentă tranzacţie cu titlurile companiei a fost realizată la 14 aprilie, la preţul de 1,501 lei, cu 6,19% sub referinţă. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 103,34 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici