Media: Rupert Murdoch renunţă la propunerea de combinare a Fox şi News Corp

Rupert Murdoch şi-a retras propunere de reunire a News Corp şi Fox Corp, în condiţiile în care compania analizează şi vânzarea Move Inc, care operează site-ul Realtor.com, către CoStar Group, potrivit unui document de reglementare şi unor surse familiare cu procesul citate de Reuters.

97 afișări
Imaginea articolului Media: Rupert Murdoch renunţă la propunerea de combinare a Fox şi News Corp

Trei surse familiarizate cu această chestiune au declarat că News Corp se află în discuţii pentru a-şi vinde participaţia la Move către CoStar pentru aproximativ 3 miliarde de dolari.

Mai mulţi acţionari de top au declarat public că se opun unificării Fox şi News Corp, iar marţi News Corp a precizat într-o declaraţie că mişcarea "nu este optimă pentru acţionarii News Corp şi Fox în acest moment".

Tranzacţia ar fi recombinat imperiul media pe care Murdoch l-a divizat în urmă cu aproape un deceniu.

News Corp a confirmat discuţiile pentru vânzarea Move către CoStar după ce Reuters a raportat marţi acest lucru, adăugând că nu există nicio garanţie că discuţiile vor duce la o tranzacţie.

Un purtător de cuvânt al CoStar a declarat că societatea "evaluează în permanenţă oportunităţile de fuziuni şi achiziţii într-o gamă largă de companii pentru a maximiza valoarea pentru acţionari" şi nu comentează "zvonurile sau speculaţiile de pe piaţă".

Murdoch a propus reunirea imperiului său media în toamna anului trecut, argumentând că reunirea companiilor pe care le-a despărţit în 2013 ar oferi companiei combinate oautoritate sporită în domeniul ştirilor, al sporturilor în direct şi al informaţiilor, au declarat sursele.

Mai multe persoane apropiate de familia Murdoch au considerat că încercarea de a combina companiile media a fost determinată de planul de succesiune al lui Murdoch, în vârstă de 91 de ani, de a consolida puterea în mâinile fiului său Lachlan Murdoch, o idee pe care compania a descris-o ca fiind "absurdă" în noiembrie.

Unii dintre cei mai mari acţionari ai News Corp, printre care Independent Franchise Partners şi T. Rowe Price, s-au opus ideii.

Rupert Murdoch şi trustul familiei sale controlează aproximativ 40% din News Corp şi Fox.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici