Video MEDIAFAX a lansat Bursa Live

Agenţia de presă MEDIAFAX a lansat, luni, serviciul Bursa Live, care ofertă în timp real informaţii atât despre companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi preţul acţiunilor acestor emitenţi, cât şi despre evoluţia pieţei.

513 afișări

Lansarea serviciului a fost marcată prin deschiderea şedinţei de tranzacţionare de luni a Bursei de Valori Bucureşti de către Cristian Dimitriu, directorul general al MEDIAFAX, Sergiu Ion, Business Unit Manager al Mediafax.biz, şi Anca Dumitru, director general al BVB.

"MEDIAFAX este un partener important al Bursei de Valori Bucureşti. Agenţiile de ştiri şi de fluxuri de informaţii specializate sunt cele mai în măsură să dezvolte împreună cu BVB relaţii de cooperare pe termen lung, care să asigure atât continuitatea ofertei de servicii de informaţii, cât şi sofisticarea acestora. Bursa felicită MEDIAFAX pentru reintrarea în categoria de «data vendori» (distribuitori de date- n.r), după ce în urmă cu zece ani a mai fost o colaborare atât cu Bursa, cât şi Rasdaq", a declarat directorul general al operatorului de piaţă.

Bursa Live oferă clienţilor site-ului de informaţie economică www.mediafax.biz cotaţii în timp real pentru toate instrumentele tranzacţionate la BVB.

MEDIAFAX este prima instituţie de presă românească ce a devenit distribuitor autorizat al informaţiilor bursiere de la BVB. Agenţia este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România.

"Se vorbeşte în România despre instituţiile care stau la baza sistemului capitalist şi democratic, iar Bursa este una dintre ele. Atât timp cât Bursa va funcţiona în regulă, atunci şi sistemul va funcţiona la fel. Mediafax Bursa Live este un produs pe care nicio agenţie din piaţă nu îl oferă. Vom oferi, în premieră, informaţii despre evoluţia Bursei de Valori Bucureşti şi despre preţurile acţiunilor companiilor, care vor fi combinate cu ştirile MEDIAFAX, oferind investitorilor posibilitatea de a-şi face o imagine despre tranzacţiile bursiere. Informaţiile şi graficele oferite prin acest serviciu sunt în timp real. Pot fi făcute şi comparaţii între evoluţia acţiunilor şi a Bursei", a declarat Cristian Dimitriu, directorul general al MEDIAFAX.

Noul serviciu este structurat în două secţiuni, respectiv "Indici bursieri" şi "Informaţii tranzacţionare companii". În ambele cazuri, informaţiile în timp real sunt disponibile sub formă de tabele şi grafice, iar utilizatorii au posibilitatea sã genereze propriile grafice comparative între indici bursieri sau între cotaţiile unor companii.

Secţiunea "Indici bursieri" le permite clienţilor site-ului să vadă evoluţia indicilor de la BVB. Utilizatorii pot face comparaţii între aceşti indici într-o perioadă definită de timp şi au acces la un top al celor mai tranzacţionate cinci acţiuni de la BVB şi de pe piaţa Rasdaq în funcţie de criterii relevante: volum, valoare, creşterea sau scăderea preţului. Aceeaşi secţiune include informaţii despre capitalizarea Bursei (piaţa reglementată şi Rasdaq) şi statistici despre numărul de titluri tranzacţionate, volum şi valoare în lei şi în euro.

În ştirile despre companiile listate la BVB, numele societăţii este însoţit, între paranteze, de simbolul bursier sub care se traznacţionează acţiunile respective. În momentul în care cititorul vrea să vadă evoluţia titlurilor respective sau alte date despre companie poate accesa aceste informaţii prin poziţionarea mouse-ului şi apăsarea butonului stâng pe simbolul bursier al societăţii.

De asemenea, Bursa Live îi ajută pe utilizatori să anticipeze tendinţele pieţei, pentru că le oferă cea mai mare adâncime de piaţă disponibilă prin furnizarea de date în timp real de la BVB, respectiv cele mai bune cinci oferte şi cele mai bune cinci cereri pentru fiecare instrument tranzacţionat la bursa din Bucureşti.

A doua secţiune a serviciului Bursa Live, "Informaţii tranzacţionare companii", pune la dispoziţia utilizatorilor informaţii despre companiile tranzacţionate: categoria la Bursă, volumul tranzacţionat, valoarea transferurilor, preţul minim şi maxim din ziua respectivă, date de contact, domeniu de activitate, informaţii financiare şi structura acţionariatului.

Totodată, clienţii site-ului www.mediafax.biz pot compara preţurile unei companii şi valoarea indicilor bursieri. Comparaţia poate fi realizată şi între cotaţiile unor societăţi, utilizând grafice, prin simpla selectare a companiilor sau titlurilor respective.

"Cel mai important lucru este combinaţia între ştiri şi evoluţia acţiunilor în timp real. Oferim şi date despre adâncimea pieţei, despre cele mai bune cinci oferte şi cereri din momentul respectiv. Cineva care este interesat de tranzacţionare, care vrea să vadă cum pot să evolueze acţiunile, îşi poate face o idee completă. Poate să vadă atât ştiri şi informaţii despre companii, cât şi date în timp real despre «bid-urile» şi «ask-urile», cum le numesc cei de la Bursă", a afirmat Sergiu Ion, Business Unit Manager al Mediafax.biz

Primul website de informaţie economică în timp real din România, www.mediafax.biz, lansat în iulie 2007, oferă abonaţilor acces la peste 150 de ştiri zilnic, anunţuri de licitaţii, date statistice, revista presei, propuneri de afaceri, un calendar al celor mai importante evenimente ale zilei şi al marilor târguri şi expoziţii din perioada următoare, precum şi la produsul Bază de date companii.

Mediafax furnizează fluxuri de informaţii specializate pentru mediul de afaceri începând din 1994. În timp, a dezvoltat gama de newslettere profesionale, iar în iulie 2007 a lansat site-ul www.mediafax.biz, prin care companiile au acces la informaţii economice în timp real din domeniile Auto & Transporturi, Construcţii & Imobiliare, Energie, Financiar, IT & C, Media & Advertising, Retail & Agricultură, Sănătate & Farmaceutic şi Turism. Acestora li se adaugă fluxurile Breviar, Licitaţii şi Juridic, precum şi produsul Economic, care oferă acces la toate ştirile.

Utilizatorii au acces şi la oportunităţi de afaceri, date statistice, revista presei şi calendare de evenimente şi de târguri şi expoziţii. In iulie 2008 a fost lansată versiunea a doua a site-ului, cu noi funcţionalităţi şi un layout îmbunătăţit. Din aceeaşi perioadă, orice vizitator al site-ului, nu numai clienţii serviciului Mediafax Business News, au acces la secţiunea Hoteluri & Săli de conferinţă. Din octombrie 2008, www.mediafax.biz cuprinde şi produsul Bază de date companii, ce oferă acces direct la informaţii generale şi financiare despre circa 64.000 de companii din România. În premieră pentru piaţa românească, profilul unor companii este conectat, prin intermediul unor link-uri în site, cu ştiri despre acestea.

În ultimii ani BVB a dezvoltat un sistem performant de tranzacţionare, ARENA, şi a diversificat titlurile care pot fi transferate pe piaţa de la Bucureşti.

Pe piaţa reglementată a BVB sunt listate acţiunile a 101 de companii, 53 de emisiuni de obligaţiuni, precum şi 42 de contracte derivate. Pe Rasdaq sunt tranzacţionate titlurile a 1.704 societăţi. Capitalizarea cumulată a BVB şi Rasdaq era la finele şedinţei de vineri de 56,75 miliarde lei (13,77 miliarde euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici