Mediafax Talks about Auto Industry: Renault va investi în acest an peste 250 milioane de euro în România

Grupul Renault, proprietarul Dacia, va investi în acest an peste 250 de milioane de euro în România, printre proiecte numărându-se o linie robotizată de prese de mare tonaj, dublarea capacităţii turnătoriei de aluminiu şi creşterea cu 30% a capacităţii de producţie a cutiilor de viteze.

567 afișări
Imaginea articolului Mediafax Talks about Auto Industry: Renault va investi în acest an peste 250 milioane de euro în România

Mediafax Talks about Auto Industry: Renault va investi în acest an peste 250 milioane de euro în România (Imagine: Mediafax Foto)

Investiţiile financiare ale grupului Renault, de la intrarea pe piaţa românească, în urmă cu 12 ani, se ridică la două miliarde de euro, a declarat, miercuri, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

El a afirmat că în România grupul are o structură completă, dezvoltând activităţi de design, inginerie, producţie şi comerţ.

"România este a doua ţară a «planetei Renault», după Franţa", a spus Dubruel.

Potrivit acestuia, Renault şi Dacia deţin în România cea mai importantă uzină de vehicule din grup şi cea mai mare platformă logistică a alianţei Renault-Nissan. Tot în România funcţionează a doua uzină mecanică din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor şi cea mai mare magazie de piese.

Referindu-se la piaţa auto românească, Dubruel a spus că vânzările sunt la un nivel foarte scăzut, situându-se la o treime faţă de nivelul din 2007.

El a adăugat că un element îngrijorător este raportul între vânzările de flote şi segmentul clienţilor privaţi, precum şi scăderea pieţei în cazul celui din urmă, pentru îmbunătăţirea situaţiei fiind nevoie de programe de înnoire a parcului auto.

"Dacă nu facem ceva vom ajunge la sfârşitul anului la 80.000 de unităţi vândute, un record istoric negativ pentru piaţa auto din România", a mai spus el.

Piaţa auto s-a redus în primele cinci luni cu 12,1%, la 34.467 unităţi, vânzările de autoturisme având un ritm de scădere apropiat (11,9%), la 28.979 unităţi. Livrările de vehicule comerciale au scăzut cu 13,2%, la 5.158 unităţi, iar cele de autobuze cu 8,3%, la 330 unităţi.

Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a declarat miercuri, la Mediafax Talks about Auto Industry, că piaţa de autovehicule va continua trendul negativ în acest, iar profitul reţelelor de distribuţie va rămâne aproape de zero, în condiţiile în care în primele cinci luni media profitabilităţii la nivelul industriei este negativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici