Megan Smith, vicepreşedintele Google X, a fost numită director pentru tehnologie al SUA

Barack Obama a numit-o joi pe Megan Smith, vicepreşedinte al laboratorului Google X, în funcţia de director pentru tehnologie al SUA, în locul lui Todd Park, care a demisionat recent, relatează MarketWatch.

101 afișări
Imaginea articolului Megan Smith, vicepreşedintele Google X, a fost numită director pentru tehnologie al SUA

Megan Smith, vicepreşedintele Google X, a fost numită director pentru tehnologie al SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul a fost înfiinţat de către Obama în 2009, iar rolul persoanei desemnate în funcţie este de a consilia oficialii Casei Albe în politici din domeniul tehnologiei.

De asemenea, directorul pentru tehnologie se ocupă de identificarea soluţiilor pentru crearea de locuri de muncă şi promovează utilizarea mai extinsă a Internetului broadband.

Smith, în vârstă de 49 de ani, lucrează la Google din 2003. Ca vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor, Smith a coordonat, timp de nouă ani, multe dintre cele mai importante achiziţii ale companiei, precum Keyhole, serviciul care stă la baza Google Earth.

Laboratorul Google X desfăşoară activităţi de cercetare cvasi-secrete, activitatea centrului debutând în 2010 cu proiectul unui automobil autonom. Între produsele aflate în lucru se mai află Google Glass şi lentilele de contact digitale.

Înainte de a lucra la Google, Smith, care a studiat la Massachusetts Institute of Technology, a fost director general la Planet Out, un site pentru homosexuali şi lesbiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici