Menţinerea producţiei OPEC la nivelul actual ar crea exces de stocuri în 2009

Menţinerea producţiei de ţiţei a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) la nivelurile din prezent ar conduce la un exces de stocuri în prima jumătate a anului viitor, care va cauza o scădere a preţurilor, a declarat duminică guvernatorul pentru OPEC al Iranului, Mohammad Ali Khatibi.

47 afișări
Imaginea articolului Menţinerea producţiei OPEC la nivelul actual ar crea exces de stocuri în 2009

Menţinerea producţiei OPEC la nivelul actual ar crea exces de stocuri în 2009 (Imagine: Mediafax/AFP)

Oficialul a arătat că cererea pentru petrolul livrat de cartel se situează la circa 31 milioane de baril pe zi pentru prime şase luni ale anului următor.

"Producţia de petrol a OPEC este acum între 32,6 şi 32,8 milioane barili pe zi", a declarat Khatibi, citat de agenţia naţională de ştiri IRNA.

Reprezentanţii statelor membre OPEC se vor reuni săptămâna viitoare la Viena pentru a conveni asupra nivelului producţiei cartelului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici