Merkel: Datoria publică excesivă este cel mai mare pericol pentru prosperitatea Europei

Datoria publică excesivă reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa prosperităţii Europei, a declarat cancelarul german Angela Merkel, la Forumul Economic Mondial de la Davos.

93 afișări
Imaginea articolului Merkel: Datoria publică excesivă este cel mai mare pericol pentru prosperitatea Europei

Merkel: Datoria publică excesivă este cel mai mare pericol pentru prosperitatea Europei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Merkel a insitat ca şi alte state membre ale Uniunii Europene să urmeze exemplul modelului de austeritate adoptat de Germania, cea mai mare economie a Europei.

"Măsurile de economisire şi creşterea economică nu se exclud reciproc. Mi s-au făcut reproşuri şi mi s-a spus că Germania ar trebui să contribuie la creştere şi că daca iei calea consolidării, pui în pericol creşterea. Însă în ultimii doi ani am avut parte de o experienţă foarte interesantă. Am redus cheltuielile, dar am avut o creştere economică de 3,6% anul trecut", a afirmat oficialul german.

Cancelarul şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea privind apariţia unor prime semne de protecţionism după criza economică şi a făcut apel la decidenţii politici mondiali să încheie în acest an un acord comercial.

Al 41-lea Forum Economic Mondial reuneşte până duminică 2.500 de participanţi în staţiunea montană elveţiană Davos. La conferinţă iau parte 35 de şefi de state şi de guverne, 80 de miniştri, opt guvernatori de bănci centrale şi 1.400 de actori ai scenei economice mondiale. Forumul are ca temă pentru acest an "Norme comune pentru o realitate nouă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici