Merkel: Orice măsură de stabilizare a euro trebuie să facă parte dintr-un pachet strategic complet

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că orice măsură de stabilizare a monedei euro ar trebui să facă parte dintr-un pachet strategic complet, descurajând astfel speranţele pentru decizii rapide de soluţionare a crizei datoriilor de stat din zona euro.

21 afișări
Imaginea articolului Merkel: Orice măsură de stabilizare a euro trebuie să facă parte dintr-un pachet strategic complet

Merkel: Orice măsură de stabilizare a euro trebuie să facă parte dintr-un pachet strategic complet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană şi membrii zonei euro fac presiuni asupra Germaniei să consolideze fondul de stabilitate financiară (EFSF) de 440 miliarde de euro creat anul trecut pentru combaterea crizelor din Europa la nivel naţional.

"Dacă discutăm despre un nou pachet de măsuri, cel mai important este să dezvoltăm o strategie completă care să includă neapărat o coordonare economică mai apropiată. Nu poţi pur şi simplu să vorbeşti în fiecare zi de câte un aspect particular", a afirmat Merkel.

Berlinul insistă că nu trebuie să angajeze noi fonduri la EFSF, care a fost accesat până acum numai de Irlanda. În schimb, guvernul german vrea să discute moduri de a facilita utilizarea integrală a fondului existent.

Surse oficiale europene au declarat pentru Reuters că emisiunile de obligaţiuni derulate cu succes în această săptămână de Spania şi Portugalia reduc presiunile asupra Germaniei pentru extinderea fondului.

Berlinul vrea convenirea unor măsuri anticriză mai ample la summit-ul UE din luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici