Metoda neortodoxă prin care Rusia vrea să facă plăţile externe

Rusia evaluează criptomonedele, pentru a efectua plăţile internaţionale, însă situaţia acestora este neclară la Moscova.

4061 afișări
Imaginea articolului Metoda neortodoxă prin care Rusia vrea să facă plăţile externe

Metoda neortodoxă prin care Rusia vrea să facă plăţile externe

Tradiţionalismul rusesc este pus la grea încercare. După ce a anunţat că primeşte doar ruble pentru gazul oferit Europei, Rusia are în vedere utilizarea criptomonedelor pentru plăţi internaţionale.

Potrivit Interfax, preluată de Reuters, Ministerul de Finanţe ia în considerare utilizarea activelor digitale pentru tranzacţii transfrontaliere, deoarece ţara are în prezent acces limitat la sistemele tradiţionale de plată din cauza sancţiunilor.

În Rusia, producţia de criptomonede absorb acum peste 2% din consumul naţional de energie electrică. O cantitate enormă, mai mare decât cea atribuită industriei agricole.

„Ideea utilizării monedelor digitale în tranzacţiile internaţionale este în discuţie”, a declarat Ivan Chebeskov, şeful departamentului de politică financiară al ministerului de finanţe.

Oficialii ruşi încearcă în prezent să descopere cum să reglementeze piaţa criptografică a ţării şi utilizarea monedelor digitale, ministerul de finanţe opunându-se cererilor băncii centrale pentru o interdicţie totală.

Zona criptomonedelor, în jargon numită „minerit”, face parte dintr-o zonă gri a ţării: nu este interzisă, dar nici nu este reglementată.

După război, rata de producţie a scăzut la 4,55%, plasând ţara în urma Kazahstanului, Chinei şi Statelor Unite, potrivit datelor din ultimul raport Cambridge Bitcoin Energy Consumption Index.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici