Metrorex vrea să cumpere 16 trenuri noi, cu 107 milioane euro

Metrorex a lansat un anunţ de licitaţie pentru achiziţia a 16 trenuri noi de metrou care vor circula pe Magistralele 1, 2 şi 3, valoarea estimativă a contractului fiind de 107,2 milioane euro.

192 afișări
Imaginea articolului Metrorex vrea să cumpere 16 trenuri noi, cu 107 milioane euro

Metrorex vrea să cumpere 16 trenuri noi, cu 107 milioane euro (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Contractul are o durată de 38 luni şi este finanţat printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii şi bugetul de stat.

Trenurile au în total 96 de vagoane şi vor înlocui garniturile vechi de tip IVA.

Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate trebuie să depună o garanţie de participare de 8,5 milioane lei, recomandări de la alţi beneficiari, iar media globală de afaceri pe ultimii trei ani trebuie să fie de minim 800 milioane lei.

Una dintre cerinţele minime ale licitaţiei este ca ofertantul să facă dovada faptului că a furnizat în ultimii cinci ani trenuri totalizând minim 96 de vagoane în cadrul a minim trei contracte cu o valoare totală de 400 milioane lei.

Criteriul de atribuire va ţine cont de preţ (60%) şi punctajul tehnic, reprezentând performaţele tehnice, mentenanţa, livrarea şi garanţia (40%).

Ofertele pot fi depuse până la 15 iunie, dată la care vor fi şi deschise.

În prezent, parcul de metrouri al Metrorex numără 44 de trenuri noi de tip Bombardier şi 31 de trenuri de construcţie veche de tip IVA.

Achiziţia celor 16 trenuri este inclusă, alături de alte 21 de garnituri, în acordul de împrumut încheiat în 2009 de Guvern cu Banca Europeană de Investitii (BEI), de 395 milioane euro, pentru construcţia Magistralei V Drumul Taberei-Universitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici