Michel Camdessus, cel mai longeviv şef al FMI, participă la ZF Bankers' Summit

Michel Camdessus, cel mai longeviv şef al Fondului Monetar Internaţional (FMI), participă la Summitul Bancar - cel mai important eveniment financiar-bancar al anului din Romania - organizat de Ziarul Financiar pe 20 şi 21 iunie, în Bucureşti.

88 afișări
Imaginea articolului Michel Camdessus, cel mai longeviv şef al FMI, participă la ZF Bankers' Summit

Michel Camdessus, cel mai longeviv şef al FMI, participă la ZF Bankers' Summit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ZF Bankers' Summit va avea loc pe 20 şi 21 iunie, la Radisson Blu Bucharest Hotel, Sala Atlas, şi va începe la ora 9.00.

Reputatul economist francez Michel Camdessus - director general al Fondului Monetar Internaţional în perioada 1987 - 2000 - va fi Keynote Speaker al evenimentului bancar ZF Bankers' Summit şi va avea o prezentare valoroasă, având în vedere conţinutul relevant asupra mediului de business financiar-bancar actual, în prima zi a evenimentului, pe 20 iunie. În continuare vor prezenta specialişti reprezentativi ai domeniului, lideri ai sistemului bancar local, oficiali ai Băncii Naţionale şi ai Ministerului Finanţelor, alături de analişti din bănci de investiţii şi agenţii internaţionale de rating.

Michel Camdessus a fost guvernator al Băncii Centrale a Franţei înainte de a prelua conducerea FMI, în 1987. De asemenea, a deţinut poziţia de chairman al vestitului Club de Paris - grup informal din care fac parte ţări foarte bogate şi care negociază forme de restructurare a datoriilor acumulate de ţări mai puţin dezvoltate. Michel Camdessus a fost numit director general şi chairman al comitetului executiv al Fondului Monetar Internaţional pe 16 ianuarie 1987. Pe 22 mai 1996, Michel Camdessus a fost ales în unanimitate, pentru al treilea mandat de cinci ani, în funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional. Michel Camdessus este membru al panelului Africa Progress, condus de Kofi Annan, şi al comitetului consultativ al secretariatului general al Naţiunilor Unite pe probleme de apă şi salubrizare.

În timpul mandatului său la conducerea FMI, mai precis în anul 1994, Michel Camdessus a vizitat Bucureştiul. Tot în această perioadă, România a încheiat cinci acorduri stand-by cu instituţia financiară internaţională.

Speakerii prezenţi la eveniment vor fi: Miklos Dietz - Banking Specialist, Principal at McKinsey & Company, Nicolae Cinteza - TBC, Director of Control, Direction, National Bank of Romania, Radu Graţian Gheţea - TBC, President, Romanian Banks Association, President, CEC Bank, Bogdan Olteanu - TBC, Vice-Governor, National Bank of Romania, Florin Georgescu - TBC, ministrul Finanţelor Publice.

Printre temele de discuţie se numără: Ce furnizează băncile: servicii comerciale sau de utilitate publică? Ce preferăm: filiala clasică sau online banking? Există pe piaţă prea multe sau prea puţine produse bancare? Sofisticarea bancară este un obstacol pe care îl pot trece clienţii? Vor exista nou-veniţi în sistemul bancar, în următorii cinci ani? Falimentul bancar - un subiect îndepărtat? Există resurse financiare pentru a menţine trendul împrumuturilor?

Ziarul Financiar este brandul de referinţă al pieţei de business pe piaţa româneasca. ZF îşi revendică poziţia de cel mai puternic ziar de business din România prin credibilitate, prospeţime şi exclusivitate a informaţiilor, adecvare pe target, tratare în adâncime a temelor de business. Ziarul Financiar oferă cititorilor semnificaţia evenimentelor recente şi anticipează evoluţiile din afaceri şi economie, prin ştiri, analize şi articole de opinie. Lider al presei de business din România, ZF se caracterizează prin profesionalism, rigurozitate, seriozitate, credibilitate şi echidistanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici