Michelin concediază aproximativ 1.100 de angajaţi

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunţat că va reduce personalul cu aproximativ 1.100 de angajaţi, prin concedieri voluntare, pentru a-şi restructura unităţile, în condiţiile în care grupul este grav afectat de criza din sectorul auto.

45 afișări
Imaginea articolului Michelin concediază aproximativ 1.100 de angajaţi

Michelin concediază aproximativ 1.100 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Michelin a anunţat, de asemenea, că va investi peste 100 milioane euro în centrul de cercetare şi dezvoltare de la Clermont-Ferrand şi va angaja aproximativ 500 de persoane pe an în următorii trei ani.

Surse sindicale au indicat, marţi, că grupul vrea să reducă personalul din Franţa cu 1.000 - 3.000 de angajaţi. Publicaţia Le Monde nota că producătorul de anvelope se pregăteşte să renunţe la 1.500 de locuri de muncă, în special la uzina din oraşul La Roche-sur-Yon, din vestul Franţei, specializată în pneuri de înaltă calitate şi la fabrica din Roanne, unde se produc, în principal, anvelope pentru maşini grele.

Michelin deţine în România trei fabrici, respectiv RomSteel Cord şi Silvania, din Zalău, şi Victoria, din Floreşti, judeţul Prahova.

Continental, unul dintre concurenţii europeni ai grupului francez, este pregătit să închidă mai multe fabrici din Franţa şi Germania, măsură care va afecta mai multe sute de salariaţi. Producătorul american de anvelope Goodyear a anunţat, la începutul acestui an, că va renunţa la 5.000 de locuri de muncă în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici