Microsoft a înregistrat un profit de 5,1 miliarde dolari în primele trei luni ale anului, peste estimări

Profitul Microsoft a scăzut uşor în primele trei luni, al treilea trimestru al perioadei de raportare 2011-2012, la 5,1 miliarde de dolari, depăşind însă estimările analiştilor, iar veniturile au urcat cu 6%, la 17,4 miliarde dolari, datorită performanţei peste aşteptări a pieţei PC-urilor.

120 afișări
Imaginea articolului Microsoft a înregistrat un profit de 5,1 miliarde dolari în primele trei luni ale anului, peste estimări

Microsoft a înregistrat un profit de 5,1 miliarde dolari în primele trei luni ale anului, peste estimări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania americană care produce sistemul de operare Windows a avut, în perioada corespunzătoare a anului trecut, un profit net de 5,2 miliarde dolari şi vânzări de 16,4 miliarde dolari.

Profitul companiei a depăşit estimările analiştilor contactaţi de Reuters, datorită vânzărilor de computere personale, care au rezistat mai bine decât se estima la asaltul tabletelor.

În primele nouă luni ale anului fiscal 2011-2012, încheiate la 31 martie, Microsoft a avut venituri de 55,6 miliarde dolari, în urcare cu 6%, şi un profit de 17,4 miliarde dolari, faţă de 17,2 miliarde dolari în intervalul corezpunzător al perioadei anterioare de raportare.

Rezultatele Microsoft au alimentat optimismul investitorilor pentru revigorarea celui mai mare dezvoltator de software din lume, care pregăteşte pentru acest an o versiune pentru tablete a Windows şi speră că va reuşi, în 2012, să ştirbească dominaţia Apple şi Google pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor.

"Rezultatele au fost sensibil mai bune decât ne aşteptam. Veniturile au crescut cu 6%, şi asta înainte de noul ciclu de produse, care ar trebui să apară în jurul lunii octombrie", comentează un analist al Nomura Securities.

Microsoft nu a anunţat când va fi lansat Windows 8, următoarea versiune a celui mai popular sistem de operare, însă majoritatea experţilor din industrie se aşteaptă la apariţia produsului pe piaţă în apropierea lunii octombrie. Windows 8 va deschide o nouă nişă pe piaţa tabletelor şi s-ar putea dovedi un concurent redutabil pentru iPad-ul gigantului Apple.

Piaţa aşteaptă în aceeaşi perioadă şi o nouă variantă a sistemului Windows Phone pentru smartphone-uri.

Acţiunile Microsoft au crescut cu 2,5% la New York în şedinţa electronică de tranzacţionare de joi seara, atingând maximul ultimilor patru ani, şi sunt în urcare cu 20% de la începutul anului. Totuşi, acţiunile Microsoft se tranzacţionează încă sub cotaţiile de acum 10 ani, în principal din cauza percepţiei că Microsoft nu aduce suficiente inovaţii pentru a se putea bate cu Apple şi Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici