Microsoft a retras oferta finală avansată pentru preluarea Yahoo!

Grupul Microsoft a retras sămbătă oferta avansată pentru cumpărarea Yahoo!, după ce compania de servicii online a refuzat propunerea celui mai mare producător de software din lume, care a majorat preţul de preluare cu 5 miliarde de dolari, la 47,5 miliarde dolari.

18 afișări
Imaginea articolului Microsoft a retras oferta finală avansată pentru preluarea Yahoo!

Microsoft a retras oferta finală avansată pentru preluarea Yahoo!

Microsoft a oferit 33 de dolari pentru o acţiune Yahoo!, dar compania de internet nu a redus cererea sa sub 37 de dolari pe titlu.

Propunerea iniţială înaintată de Microsoft era de 31 de dolari pe acţiune, cu 62% mai mare decât preţul titlurilor Yahoo! la închiderea şedinţei bursiere din 31 ianuarie 2008, ziua precedentă avansării ofertei.

"Credem că cifrele cerute de Yahoo! nu au sens pentru noi şi este în interesul acţionarilor şi angajaţilor Microsoft să ne retragem oferta", a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer.

Analiştii anticipează că preţul acţiunilor Yahoo! ar putea scădea luni cu până la 30%, spre 20 de dolari pe unitate.

Cotaţia titlurilor Yahoo! au crescut, vineri, cu aproape 7% vineri, la 28,67 dolari, în contextul în care investitorii sperau că se va ajunge la un acord între compania de servicii pe internet şi Microsoft.

"Sunt şocat că Yahoo! nu a fost rezonabilă. Preţul acţiunilor sale vor scădea cu cel puţin 5 dolari luni. Este surprinzător că Ballmer a renunţat în loc să avanseze o ofertă ostilă de preluare la preţul de 33 de dolari pe unitate", a declarat Walter Price, analist la compania de administrare de fonduri RCM din San Francisco.

RCM deţinea la sfârşitul lunii decembrie 21 de milioane de acţiuni Microsoft şi 2 milioane de titluri Yahoo!.

Microsoft vrea să cumpere Yahoo! pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă în faţa companiei Google, proprietarului motorului de căutare cu acelaşi nume, care se extinde rapid pe piaţa serviciilor pe Internet.

Analiştii din domeniul tehnologiei ingformaţiei consideră că Microsoft ar putea să nu se retragă întradevăr din încercarea de a prelua Yahoo!, şi că decizia de sămbătă ar putea fi asemănătoare strategiei aplicate de compania Oracle în cursa de anul trecut pentru cumpărarea BEA Systems.

Compania americană Oracle şi-a retras oferta pentru preluarea producătorului de software de afaceri BEA Systems în luna octombrie 2007, iar acţiunile BEA Systems au scăzut cu 6%. Ulterior, cele două companii au încheiat un acord în luna ianuarie a acestui an, pentru suma de 8,5 miliarde dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici