Microsoft, amendă de 20 de milioane de dolari pentru încălcarea confidenţialităţii datelor copiilor

Microsoft va plăti o amendă de 20 de milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile Comisiei Federale pentru Comerţ conform cărora a adunat şi păstrat ilegal datele copiilor care s-au înscris pentru a folosi consola Xbox.

181 afișări
Imaginea articolului Microsoft, amendă de 20 de milioane de dolari pentru încălcarea confidenţialităţii datelor copiilor

Comisia a acuzat Microsoft că a adunat datele fără să îi notifice pe părinţi sau să obţină consimţământul acestora şi că a păstrat ilegal aceste date, ceea ce a încălcat Legea privind protecţia vieţii private online a copiilor.

Vicepreşedintele corporativ al Microsoft pentru Xbox, Dave McCarthy, a subliniat măsurile suplimentare pe care compania le ia în prezent pentru a-şi îmbunătăţi sistemele de verificare a vârstei şi pentru a se asigura că părinţii sunt implicaţi în crearea de conturi pentru copii, conform Associated Press.

McCarthy a mai spus că societatea a identificat şi a remediat o eroare care nu reuşea să şteargă conturile copiilor în cazurile în care procesul de creare a contului nu se încheia. Politica Microsoft a fost de a păstra aceste date nu mai mult de 14 zile pentru a permite jucătorilor să reia crearea contului de unde au rămas, în cazul în care au fost întrerupţi.

Înţelegerea trebuie să fie aprobată de o instanţă federală înainte de a intra în vigoare, a declarat FTC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
microsoft,
amendă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici