Microsoft cere anularea unei amenzi a CE de 900 mil.euro

Producătorul american de software Microsoft contestă în justiţie o amendă record de 899 milioane de euro stabilită de Comisia Europeană (CE) împotriva sa, pentru încălcări ale reglementărilor antitrust.

24 afișări
Imaginea articolului Microsoft cere anularea unei amenzi a CE de 900 mil.euro

Microsoft cere anularea unei amenzi a CE de 900 mil.euro

"Microsoft a depus o cerere la Curtea de Primă Instanţă penru anularea deciziei Comisiei Europene din 27 februarie", se arată într-un comunicat al grupului american, care doreşte clarificarea situaţiei în justiţie.

Amenda totală impusă de executivul european pentru Microsoft a depăşit 1,6 miliarde de euro, pentru încălcări ale reglementărilor antitrust şi pentru nerespectarea sancţiunilor impuse.

CE a menţionat, în februarie, că nicio altă companie nu a ignorat vreodată sancţiunile care i-au fost impuse.

În ianuarie, executivul european a iniţiat două noi investigaţii antitrust împotriva producătorului de software, legate de interoperabilitatea programelor sale şi respectiv de limitarea utilizării unor produse software separate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici