Microsoft este dispus să investească 8 miliarde dolari în Yahoo!

Grupul american Yahoo! a anunţat că Microsoft ar fi dispus să investească opt miliarde de dolari în companie, cu condiţia să cedeze producătorului de software motorul său de căutare pentru un miliard de dolari.

53 afișări
Imaginea articolului Microsoft este dispus să investească 8 miliarde dolari în Yahoo!

Microsoft este dispus să investească 8 miliarde dolari în Yahoo! (Imagine: Mediafax Foto)

Această investiţie este condiţionată de semnarea unui acord de exclusivitate pe o perioadă de 10 ani care ar face Yahoo! "dependent de Microsoft pentru toate activităţile sale de căutare online", au precizat preşedintele Yahoo!, Roy Bostock, şi directorul general, Jerry Yang, într-o scrisoare remisă acţionarilor.

Microsoft s-a arătat dispus să cumpere doar motorul de căutare al Yahoo!, după ce compania a respins oferta de preluare integrală în valoare de 47 miliarde dolari.

Conducerea Yahoo! a preferat o apropiere de Google în ceea ce priveşte publicitatea online, prin încheierea unui acord estimat să genereze între 250 - 450 milioane dolari în primul an.

Acordul cu Google nu interzice Yahoo! să caute alte alternative capabile să genereze valoare adăugată pentru acţionarii săi.

"Pentru că acordul poate fi anulat de oricare dintre părţi în caz de schimbare a acţionariatului, parteneriatul nu interzice o tranzacţie cu Microsoft sau cu alte companii", au precizat reprezentanţii Yahoo! şi Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici