Microsoft este în 2008 cel mai mare investitor din lume în cercetare şi dezvoltare

Microsoft este în acest an cel mai mare investitor din lume în cercetare şi dezvoltare, cu cheltuieli de 5,58 miliarde de euro, fiind urmat de companiile americane General Motors şi Pfizer, potrivit un raport anual al Comisiei Europene (CE).

30 afișări
Imaginea articolului Microsoft este în 2008 cel mai mare investitor din lume în cercetare şi dezvoltare

Microsoft este în 2008 cel mai mare investitor din lume în cercetare şi dezvoltare

Microsoft a preluat poziţia de lider de la Pfizer, companie care se plasează în 2008 pe locul trei la nivel mondial, cheltuind pentru cercetare şi dezvoltare 5,53 miliarde de euro.

Costurile suportate de producătorul farmaceutic s-au situat cu puţin sub cele ale grupului american General Motors, respectiv de 5,54 miliarde de euro.

În topul primele zece companii care investesc sume mari în cercetare şi dezvoltare se mai află, în ordine, constructorul auto japonez Toyota, principalul producător de telefoane mobile din lume, Nokia, Johnson & Johnson, Ford Motors, compania farmaceutică elveţiană Roche, Volkswagen şi Daimler.

Toate companiile incluse în top zece au suportat costuri situate în apropierea valorii de 5 miliarde de dolari.

Cinci din principalii zece investitori în cercetare şi dezvoltare din lume sunt din SUA.

Distribuţia regională a companiilor incluse în top 50 nu s-a schimbat, 18 grupuri fiind din Uniunea Europeană, 20 din Statele Unite şi 9 din Japonia.

Raportul CE prezintă informaţii despre 1.000 de companii europene şi 1.000 de grupuri din afara blocului comunitar, care investesc sume mari în cercetare şi dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici