Microsoft le-a luat-o înainte celor de la Apple în privinţa lansărilor!

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a prezentat miercuri, în deschiderea Computer and Electronics Show (CES), la Las Vegas, un tablet PC produs de Hewlett-Packard (HP), înainte ca Apple să lanseze un computer similar, probabil la sfârşitul lunii ianuarie.

62 afișări
Imaginea articolului Microsoft le-a luat-o înainte celor de la Apple în privinţa lansărilor!

Microsoft le-a luat-o înainte celor de la Apple în privinţa lansărilor! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analiştii au întâmpinat cu scepticism evenimentul, ridicând semne de întrebare legate de capacitatea Microsoft şi HP, care au dezvoltat în parteneriat produsul, de a provoca la fel de multă "vâlvă" printre consumatori precum modelul îndelung aşteptat de piaţă de la Apple.

Zvonurile vehiculate în piaţă plasează lansarea primului tablet-PC Apple pe 27 ianuarie, însă compania nu a comentat public pe marginea evenimentului şi nici măcar nu a confirmat până acum că ar dezvolta un astfel de produs.

Tablet PC-ul face parte din noua generaţie de computere proiectate pentru mobilitate, a căror interfaţă este optimizată în primul rând pentru touchscreen, fără a fi necesare periferice clasice de control.

Ballmer a prezentat noul produs Microsoft-HP la sfârşitul discursului de deschidere a CES, cel mai mare eveniment anual din industria înaltei tehnologii.

"Toată lumea aşteaptă cu înflăcărare acest tip de computer. Dar cum faci astfel de dispozitive rentabile la un preţ care va fi acceptat de consumatori, să zicem sub 500 de dolari?", comentează pentru Reuters un analist IT.

Microsoft "a aranjat majoritatea pieselor" pentru a avea succes cu acest produs, însă nu e clar dacă vor reuşi să câştige prea multă cotă de piaţă, continuă acesta.

Ballmer nu a oferit detalii privind preţul tablet PC-ului dezvoltat împreună cu HP şi nu a precizat când va fi disponibil pe piaţă, mulţumindu-se să noteze că va fi în magazine "peste câteva luni".

Anterior, ziarul New York Times scria că produsul va ajunge la consumatori până la mijlocul acestui an.

Prezentarea Microsoft, care a dat startul celui mai mare eveniment din lume destinat electronicelor de consum, a început cu întârziere din cauza unei căderi de tensiune şi unor probleme tehnice, notează Reuters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici