Microsoft lucrează la o versiune Windows care să permită efectuarea de plăţi cu telefonul mobil

Microsoft lucrează la o versiune a Windows Phone care să permită utilizatorilor plata cumpărăturilor prin apropierea telefonului mobil de un senzon, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

27 afișări
Imaginea articolului Microsoft lucrează la o versiune Windows care să permită efectuarea de plăţi cu telefonul mobil

Microsoft lucrează la o versiune Windows care să permită efectuarea de plăţi cu telefonul mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul intenţionează să includă tehnologia pentru efectuarea de plăţi prin smartphone-uri în noile versiuni ale sistemului său de operare, în cadrul efortului de reducere a decalajului faţă de Google.

Wall Street Journal a relatat recent că Google colaborează cu MasterCard şi Citigroup la dezvoltarea unui sistem care va transforma smartphone-urile în "portofele electronice", astfel ca utilizatorii să-şi poată plăti cumpărăturile prin apropierea telefonului de un senzor amplasat la casele de marcat din magazine.

Primele aparate prevăzute de Microsoft cu astfel de opţiuni ar putea fi lansate în acest an, au spus sursele.

Microsoft se alătură astfel unei liste tot mai mari de furnizori de software care vor să profite de cererea mare de instrumente mobile de plată a produselor şi serviciilor.

În 2014, ar putea fi efectuate plăţi de 245 miliarde de dolari prin telefoanele mobile, comparativ cu 32 de miliarde de dolari în 2010, potrivit companiei de cercetare a pieţei Gartner.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, este sub presiunea de a recâştiga din cota de piaţă pierdută de grup în favoarea Apple, producătorul iPhone, şi Android, creat de Google.

Este probabil ca Microsoft să fie sprijinit în domeniul plăţilor prin telefon de Nokia, care a anunţat recent că va dota aparatele sale cu soft Windows Phone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici