Microsoft vrea să deschidă un laborator la Craiova

Compania americană Microsoft este interesată să deschidă un laborator de soft la Craiova, în incubatorul de afaceri al Parcului Industrial sau în Parcul IT dezvoltat de Universitatea Craiova.

57 afișări
Imaginea articolului Microsoft vrea să deschidă un laborator la Craiova

Microsoft vrea să deschidă un laborator la Craiova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O delegaţie a companiei, cel mai mare dezvoltator de software la nivel mondial, care produce printre altele sistemul de operare Windows, s-a aflat recent la Craiova, pentru a analiza unde va fi deschis laboratorul.

"Reprezentanţii Microsoft au fost la noi pentru o evaluare. Au venit, au văzut, au plecat. Sunt interesaţi de găsirea unui spaţiu de 800 de metri pătraţi în care să desfăşoare un laborator de soft", a declarat, joi, directorul general al Parcului Industrial, Marin Nicoli.

Parcul Industrial este dezvoltat de Consiliul Judeţean, cu finanţare UE, şi reprezintă o investiţie în valoare de şase milioane de euro care va fi finalizată în februarie.

Afacerile Microsoft în România au crescut anul trecut cu 34%, la 109,9 milioane lei, iar profitul net a urcat cu 3,2%, la 19,2 milioane lei, potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanţelor Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici