Microsoft vrea să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul instrumentului de inteligenţă artificială ChatGPT

Microsoft intenţionează să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, start-up-ul din spatele popularului instrument de inteligenţă artificială ChatGPT, potrivit unui raport al Semafor.

458 afișări
Imaginea articolului Microsoft vrea să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul instrumentului de inteligenţă artificială ChatGPT

Tranzacţia face parte dintr-o rundă de finanţare cu alţi investitori implicaţi, care ar evalua OpenAI la o sumă uriaşă de 29 de miliarde de dolari, a raportat marţi Semafor, citând persoane familiare cu acest subiect.

Nu este clar dacă tranzacţia a fost finalizată, dar fişele de termeni trimise investitorilor potenţiali au indicat că planul era de a încheia tranzacţia până la sfârşitul anului 2022, a raportat Semafor.

Se pare că Microsoft va primi o cotă de 75% din profiturile OpenAI până când îşi va recupera banii din investiţie, după care compania va prelua o participaţie de 49% din OpenAI, notează CNBC.

Timp de câteva săptămâni, lumea tehnologiei a fost înfierbântată de discuţii despre ChatGPT. Instrumentul este un model de procesare a limbajului natural, ceea ce înseamnă că este conceput pentru a genera text care să pară că a fost scris de un om.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici