Microsoft vrea să lanseze săptămâna viitoare o nouă linie de telefoane mobile

Microsoft intenţionează să lanseze, săptămâna viitoare, o nouă linie de telefoane mobile inteligente, destinate în principal utilizatorilor reţelelor de socializare on-line, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

25 afișări
Imaginea articolului Microsoft vrea să lanseze săptămâna viitoare o nouă linie de telefoane mobile

Microsoft vrea să lanseze săptămâna viitoare o nouă linie de telefoane mobile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aparatele, bazate pe un proiect de dezvoltare al Microsoft denumit "Pink", vor fi vândute în SUA prin intermediul operatorului de telefonie mobilă Verizon Wireless, deţinut de Verizon Communications şi grupul Vodafone. Telefoanele sunt fabricate de grupul nipon Sharp, iar platforma de operare şi piesele sunt proiectate de Microsoft.

Softul aparatelor Pink seamănă cu programul Windows Phone 7, au precizat sursele.

Noile terminale reprezintă cel mai recent semn că Microsoft se implică tot mai mult în operaţiunile de pe segmentul hardware al telefoanelor mobile.

Microsoft trebuie să revigoreze operaţiunile din domeniul telefoniei mobile, afecate în ultimii ani de orientarea cumpărătorilor către tehnologia Apple sau Google, notează Wall Street Journal.

Google a lansat la începutul acestui an propriul telefon mobil inteligent, denumit Nexus One şi produs de HTC. Aparatul este vândut direct clienţilor prin intermediul paginii de Internet a motorului de căutare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici