Mii de maşini Porsche, Bentley şi Audi au fost confiscate în SUA din cauza unei piese din China

Mii de maşini Porsche, Bentley şi Audi au fost confiscate în porturile americane, după ce un furnizor al grupului Volkswagen a descoperit o piesă chinezească în vehicule care încălca legislaţia împotriva muncii forţate.

20650 afișări
Imaginea articolului Mii de maşini Porsche, Bentley şi Audi au fost confiscate în SUA din cauza unei piese din China

Producătorul auto a amânat livrarea vehiculelor până la sfârşitul lunii martie, deoarece înlocuieşte o componentă electronică cheie care s-a constatat că provine din "vestul Chinei", afirmă două surse citate de cotidianul Financial Times.

Sursele au subliniat că Volkswagen nu a ştiut de originea piesei, care a fost achiziţionată de un furnizor indirect din lanţul său de aprovizionare, până când furnizorul nu a alertat-o cu privire la această problemă. Persoanele au adăugat că Volkswagen a notificat autorităţile americane de îndată ce a fost informată de originea piesei.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt în continuare în cea mai proastă situaţie de când cele două ţări au stabilit legături diplomatice în 1979. Statele Unite interzic importul de produse care au fost realizate prin muncă forţată în regiunea vestică Xinjiang şi în alte zone din China, în conformitate cu Legea privind prevenirea muncii forţate a uigurilor din 2021.

Problema afectează aproximativ 1.000 de maşini sport şi SUV-uri Porsche, câteva sute de Bentley şi câteva mii de vehicule Audi, potrivit unor persoane informate cu privire la detalii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici