Miliardarul Carl Icahn şi doi apropiaţi ai săi, numiţi în conducerea Yahoo!

Miliardarul Carl Icahn, acţionar al Yahoo!, şi alte două persoane desemnate de acesta vor fi numiţi în conducerea grupului de servicii pe Internet, înţelegere care reduce probabilitatea încheierii imediate a unui acord cu grupul Microsoft.

27 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Carl Icahn şi doi apropiaţi ai săi, numiţi în conducerea Yahoo!

Miliardarul Carl Icahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acordul anunţat luni are loc cu numai 11 zile înainte de adunarea generală a acţionarilor Yahoo!, programată la 1 august, la care Icahn, proprietarul a 5% din titlurile companiei, intenţiona să propună înlocuirea întregului consiliu de administraţie şi înlăturarea directorului general, Jerry Yang.

Icahn nu a atras însă sprijinul unor acţionari importanţi ai Yahoo!, cum ar fi Bill Miller, directorul fondului de investiţii Legg Mason, care a declarat, vineri, că susţine actuala conducere a companiei.

Potrivit informaţiilor oficiale, Legg Mason deţine 4,4% din acţiunile Yahoo!.

Unii acţionari sunt îngrijoraţi că, în afara vânzării către Microsoft, care, în prezent, este interesat doar de serviciile de căutare ale Yahoo!, Icahn nu a prezentat planuri concrete pentru revenirea pe creştere a companiei a cărei cotă pe piaţa motoarelor de căutare s-a redus în favoarea Google.

"Este posibil ca includerea lui Icahn în conducere să aducă o schimbare pozitivă. Icahn ar putea determina reducerea forţei de muncă şi renunţarea la investiţiile Yahoo! în Asia", a declarat Jeffrey Lindsay, analist la compania Sanford C. Bernstein.

El a adăugat că o tranzacţie cu Microsoft devine astfel mai puţin probabilă.

"Actuala conducere a Yahoo! este cea mai potrivită pentru acţionari, în această perioadă de tranziţie", a afirmat Ross Sandler, analist la RBC Capital Markets.

Icahn a declarat că acordul de compromis este "un rezultat pozitiv" şi a reiterat că trebuie luată în considerare vânzarea integrală a Yahoo!, sau numai a serviciilor de căutare.

Consiliul de administraţie al Yahoo! va fi extins de la nouă la 11 membri, opt dintre actualii directori candidând pentru realegerea lor în funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici