"Mini Las Vegas" în Europa. Un miliardar vrea să recreeze paradisul jocurilor de noroc în Spania

Miliardarul american Sheldon Adelson vrea să investească 35 miliarde de dolari în Spania, într-un proiect care să imite Las Vegas strip, segmentul de aproximativ 7 kilometri din Bulevardul Las Vegas pe marginea căruia sunt aşezate majoritatea atracţiilor turistice ale cunoscutului oraş american.

582 afișări
Imaginea articolului "Mini Las Vegas" în Europa. Un miliardar vrea să recreeze paradisul jocurilor de noroc în Spania

"Mini Las Vegas" în Europa. Un miliardar vrea să recreeze paradisul jocurilor de noroc în Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adelson, preşedinte şi director general al grupului Las Vegas Sands, doreşte să creeze "un Las Vegas strip în miniatură" în Barcelona sau Madrid, staţiunea urmând să includă şi un complex de cazinouri.

Miliardarul şi-a anunţat intenţiile miercuri, la inaugurarea unui cazinou la Macau, cea mai importantă destinaţie turistică din lume pentru pasionaţii de jocuri de noroc, unde Las Vegas Sands vrea să-şi majoreze semnificativ cota de piaţă în următoarele 12 luni.

"Ne gândim la 12 complexuri turistice integrate, a câte 3.000 de camere. Un mini Las Vegas, cam jumătate faţă de Las Vegas strip, în Spania, pentru piaţa europeană", a spus Adelson.

Fiecare complex ar costa între 2,5 miliarde de dolari şi 3 miliarde de dolari, iar compania consideră că ar atrage clienţi din Europa de Vest şi de Est, precum şi din fostul bloc sovietic.

Adelson nu a făcut nicio referire la criza datoriilor de stat din zona euro, însă a afirmat că dezvoltarea proiectului din Spania ar putea dura între cinci şi zece ani, timp în care cererea va fi revenit semnificativ.

Las Vegas Sands anunţa în februarie că analizează o investiţie de până la 15 miliarde euro, derulată timp de 10 ani, într-un complex de cazinouri în Spania, care urma să includă 36.000 de paturi de hotel, 18.000 de jocuri mecanice de tip slot machine şi trei terenuri de golf.

Adelson este pe locul 8 în topul Forbes al celor mai bogaţi americani, cu o avere estimată la 25 miliarde de dolari.

Miliardarul deţine complexuri turistice de zeci de miliarde de dolari în SUA şi Asia şi doreşte să continue extindeera imperiului său cu noi proiecte în ţări asiatice şi în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici