Ministerul Agriculturii schimbă modul de acordare a subvenţiilor pentru animale

Crescătorii de animale vor primi subvenţii indiferent de nivelul producţiei realizate, potrivit unei propuneri a Ministerului Agriculturii, care reprezintă adaptarea legislaţiei româneşti la principiile Politicii Agricole Comune (PAC).

59 afișări
Imaginea articolului Ministerul Agriculturii schimbă modul de acordare a subvenţiilor pentru animale

Ministerul Agriculturii schimbă modul de acordare a subvenţiilor pentru animale

Hotărârea de Guvern 140/2007, care stabilea plăţile complementare din sectorul zootehnic, a fost abrogată, iar Ministerul Agricuturii pregăteşte un proiect de hotărâre prin care modifică modul de acordare a finanţării, astfel încât nivelul sumelor care ajung la un fermier să nu fie stabilit în funcţie de producţia animalelor pe care le deţine, în acord cu principiile Politicii Agricole Comune (PAC) de la nivelul UE.

Astfel, în loc de măsuri de sprijin precum subvenţii pentru fiecare tonă de lapte livrat din fermele de bovine care deţin cotă de lapte sau pentru fiecare animal sacrificat, noua reglementare va cuprinde prevederi cum ar fi acordarea unei subvenţii necorelate cu producţia pentru fermele care au peste trei bovine de 3-6 luni şi pentru cele care deţin mai mult de 25 de caprine şi/sau 50 de ovine.

Sumele ar putea fi acordate începând cu 16 august pentru bovine şi 15 septembrie pentru ovine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici