Ministerul Finanţelor a făcut un nou împrumut de 1,29 miliarde lei de la bănci

  • Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 1,29 miliarde lei în două emisiuni de obligaţiuni de stat la care au participat şapte dealeri primari.
  • Prima emisiune a avut o valoare nominală de 600 milioane lei, o rată a cuponului (dobânda) de 3,25% şi scandenţa în 2026.
  • Volumul total al cererii a fost de 1,11 miliarde lei, din care dealerii au oferit în nume şi cont propriu 839 milioane lei, în timp ce clienţii lor au oferit 125 milioane lei.
519 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor a făcut un nou împrumut de 1,29 miliarde lei de la bănci

Ministerul Finanţelor a împrumutat 1,29 miliarde lei de la bănci

În final, valoarea nominală adjudecată de Ministerul Finanţelor a fost de 781 milioane lei, la un randament de 2,96%. Din suma totală adjudecată, băncile au acoperit 526 milioane lei în cont propriu şi 105 milioane lei în contul clienţilor.

Ofertele necompetitive au fost de 150 milioane lei.

La cea de-a doua emisiune de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 500 milioane lei şi scadenţa în 2021, volumul total al cererii adjudecate a fost de 500 milioane lei, din care băncile au oferit în cont propriu 316 milioane lei şi 58 milioane lei în contul clienţilor.

În final, din suma adjudecată, de 511,9 milioane lei, cei şapte dealeri primari au acoperit în cont propriu 324 milioane lei, la un randament de 2,37%.

La începutul săptămânii, Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadente în octombrie 2034, în volum de 300 milioane lei, dar a respins toate ofertele băncilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici