Ministerul Finanţelor a împrumutat 150 de milioane de euro cu o dobândă negativă de 0,11% pe an

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi 150 de milioane de euro, cu o dobândă negativă de 0,11% pe an, conform comunicatului oficial emis de BNR.

2136 afișări

Este vorba de o emisine de obligaţiuni cu maturitatea în august 2020. Ministrul interimar al Finanţelor Florin Cîţu a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că este pentru prima dată în istorie când se întâmplă acest lucru.

„Astăzi pentru prima oară în istorie, România s-a împrumutat la dobânzi negative, ceea ce fac şi alte ţări dezvoltate”, a spus Cîţu.

Conform ministrului, acesta este un „semn din parte investitorilor că tot ceea ce am făcut până acum este apreciat”.

„Investitorii au încredere în România şi de aceeaz astăzi am putut să ne împrumutăm în euro, la dobânzi negative. Asta înseamnă că dacă ne împrumutăm un leu, vom da înapooi 90 de bani. Acest lucru îl făceau ţări cu rating mai mari decât România.”, a afirmat Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici